BRANDCARE CLUB

egy kreatív hely, ahonnan gondoskodást és törődést ajándékozhatsz brandednek.

a branding lehet törődés, teher helyett.

AZT VALLJUK, hogy

A mókuskerékben futkározva gyakran kerül a saját márkánk szeretgetése a prioritási listánk legaljára, pedig lehet másképp is!

Szeretünk a realitások talaján maradni, ezért apró tippekkel segítünk, hogy rendszeresen tegyél valamit vállalkozásodért - valamit, amit meg fog hálálni!

#brandcareclub

gondoskodni a saját brandedről nem elfecsérelt idő, hanem az erőd és inspirációd forrása

Mondd, hogy szentimentális vagyok (nem tagadom), de számomra a márkák érző-lélegző személyiségek. Ez különbözteti meg őket az "átlag vállalkozástól". 

A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy milyen amikor a célok és a teljesítménykényszer elviszik a fókuszt arról, hogy micsoda szerelemprojektként indult a legtöbbünk vállalkozása.

Ezen lehet változatni.

Ignorancia helyett választhatjuk a törődést, a gondoskodást és a vállalkozásunk úgy fog reagálni, mint egy virág, amit szeretettel öntöznek.

Kívülről-belülről ismerem a LÉDU-t. Tudom milyen személyiség, hogy mire van szüksége, hogy mitől töltődik, hogy mik a nehézségei - vagyis minden eszközöm megvan ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében. 

... és mivel kéz a kézben járunk, én is vele tartok. Apró lépésekben, a slow biznisz keretein belül, a saját tempónkban.

Adél gondolatai a brandcare kapcsán:

#5 checklist

"Egy út van csak: előre" - azért ne feledkezzünk meg a megtett útról sem. Írd fel egy papírra honnan indultál, hol voltál, amikor a vállalkozásod még csak egy gondolat volt! És most írd le a jelenlegi helyzetet. Élvezd honnan hova jutottál, függetlenül a megtett lépések számától!

Nézz a hátad mögé

A semmittevés az egyik legjobb dolog, amivel kedveskedhetsz az agyadnak. A kognitív tudósok szerint növeli a kreativitást, a hatékonyságot, termelékenységet és elmélyíti a szociális kapcsolataidat. Kezdetnek különíts el 30 percnyi unatkozást a hét bármely napjára. 

AZ UNATKOZÁS HASZNOS

#2 checklist

#3 checklist - egyet, kettőt, hármat, négyet

#2 checklist - első lépések

Az email fiókodról beszélünk. Ha már csak egy szemétnek minősített emailt kitörölsz, megérdemelsz egy vállon veregetést. A bevállalósabbak kiüríthetik az egészet, de a leiratkozás gombra is ér kattintani.

ürítsd ki a szemetest

Idézz fel egy emléket, amikor a vállalkozásod igazán boldoggá tett. Ez lehetett egy kedves ügyfél-visszajelzés vagy az első vásárlód, de lehet annyi, hogy a szeretteid büszkék rád. Emlékeztesd magad, hogy mi motivál és ehhez könnyedén visszanyúlhatsz a sűrű napok forgatagában!

brand-boldogság

#1 checklist

Remélhetőleg. Nézd meg az Instagram oldalad. Készíts elő papírt tollal és indíts időzítőt a telefonodon - jegyzeteld az eltelt időt, amíg
- kiderül mivel foglalkozik a vállalkozásod
- amíg szembejön egy bemutatkozás
- amíg kiderül mi a szolgáltatásod.

#4 checklist

csak másdopercek kérdése

Rajzold le a vállalkozásod alaprajzát! Mi a kirakatod? Mi van a kirakatban, ami bevonzza az embereket? Hol helyezkednek el a bútorok (a szolgáltatásaid)? Hova nyílnak az ajtók, merre tovább? Mennyire átlátható és könnyű közlekedni? Hol nem stimmel a feng shui?

HA MÁR PAPÍR-TOLL

#3 checklist

Igazi érték, ha valaki érdeklődik felőlünk, ha számít a véleményünk, ha valakit érdekel a hangunk és a mondanivalónk. Mutasd meg a közösségednek, hogy számítanak. Legyél kíváncsi minél gyakrabban a meglátásaikra (pl. IG story). Ha félénk vagy, kezdj el levelezni. beszélgess ezen a héten két emberrel. Miért? Puszta törődésből.

TEgYÉL Fel KÉRDÉSEKET

nem csak azt jelenti hogy te beszélgetsz a közönségeddel, hanem hogy arra ösztönzöd őket, ők is beszélgessenek egymással. Filozofálj ennek a lehetőségein, de a legfontosabb - mutass példát. Mutasd meg, hogy tartoznak valahova. hogy együtt vagytok.

A KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS.

#5 checklist - Megkínálhatom egy finom kávéval?

A hiedelemmel ellentétben a logónál jóval hangsúlyosabb  a tipográfia egy online vállalkozás életben. Kiindulópontként egy cím, alcím és törzsszöveg betűtípust választunk - de a legfontosabb, hogy ezeket platformokon átívelően, konzisztensen használjuk. Ugyanazokat használod a közösségi médián és a honlapodon?

Gondolj a kedvenc kis butikodra, egy számodra kedves üzletre, szolgáltató helyre. Milyen apró gesztusokkal igyekeznek a kedvedben járni? Megkínálnak kávéval? Kellemes zene szól? Ajándékkártyát csúsztatnak a bevásárlótáskába?  A te branded hogyan kedveskedik?

APRÓ GESZTUSOK

#5 checklist

#6 checklist - SZABAD EGY KÉRDÉSRE?

Tedd fel 6 embernek a kérdést, hogy mi az első három szó, amivel jellemeznék a vállalkozásodat! Ha több feladatot nem akarsz adni nekik, te magad is folytathatod: melyik szó miből fakad? Mennyiben egyezik azzal, amit kommunikálni szeretnél magadról? Milyen irányba és melyik részét kell formálnod a vállalkozásodnak, hogy a megfelelő szavakat kapd?

Ha már asszociáció, melyik textúra jellemzi a vállalkozásodat? Inkább a márvány pulton egy üvegpohár, vagy egy kellemes fa hintaszékre terített lenvászon anyag? Netalántán a homokba süppedő talp és a nyári napsugarak érzése, amit megjelenítenél? Ez sokat segít a brandfotózás előtt is...

Válassz egy textúrát

#6 checklist

KÖRKÉRDÉS

BETŰ-SZEMLE

#4 checklist - kint süt a nap, miért ücsörögsz bent a sötétben?

#4 checklist

más van a fejedben

NEM TUDOD, HOGY MIrE VAN SZÜKSÉGED VAGY VANNAK ÖTLETEID, DE EL VAGY VESZVE A LABIRINTUSBAN?

ÍRJ NEKÜNK EGY EMAILT