dolgozz velünk

főoldal

rólunk

brandcare club

portfólió

bezárás

01.

02.

03.

04.

07.

branding+webdesign

05.

brandesszencia

06.

brandtransit

instagram

ismerkedés

szolgáltatások

tudásanyag

08.

09.

a történetek akkor maradnak velünk, ha elmeséljük őket. A Brandkrónikákban gyűjtjük azokat a márkákat és arcokat, akik belopták magukat a szívünkbe és az emlékezetünkbe.

krónikák

brAND

Időről időre feltesszük ugyanazt a hat brandinghez kapcsolódó kérdést vállalkozóknak, vállalkozásoknak, művészeknek. Hisszük, hogy egymástól tanulhatunk a legtöbbet és nincs más dolgunk, mint értő figyelmet gyakorolni.

Egy oázis városi vadaknak tele jógával, meditációval és mindfulness technikákkal, hogy egy kicsit könnyebben lélegezzenek és örömtelibben éljenek a modern élet dzsungelében. 

Ha a márkádat össze kellene foglalni egy teljesen ismeretlen embernek egy mondatban, akkor mi lenne az?

A közösség. Jó emberek a márka mögött (sziaAdél!), kedves emberek a workshopokon, inspiráló arcok az elvonulásokon. A Mat on the Moon egy modern szövetség azoknak, akik készen állnak összemosolyogni, kiönteni, meghallgatni, felemelni, fejlődni. Belépsz az első workshopra az ajtón és mindenki úgy fogad, mintha egy hosszú ideje nem látott barát lennél. Az egész reményt ad, hogy lehet máshogy: kedvesebben, igazibban, mélyebben élni.

Mi a titkos összetevő? A kedvenc fűszer?


Tenerifén, valami időkapun és reménytelen földúton át eljutottam egy halászfaluba. Tényleg hivatalosan is a világ vége főtere volt, a helyiek is nevetve mondták. Az egyetlen kávézóban tört spanyollal kikértem egy espressot. Ott ültem és arra gondoltam: ez itt nem is a világ vége, hanem egy új világ kezdete. 

Hol voltál, amikor eldöntötted: belevágsz?

Az első workshop végén. Amikor megváltozott az emberek tekintete. Három óra alatt résztvevőkből közösség lett, akik sírtak, nevettek, együttéreztek, öleltek, megértettek. Abban a teremben annyi minden ott volt,- és ott van azóta is minden workshopon- amit keresünk magunkban és másokban.

Mi volt az a pillanat, amikor rádöbbentél “ez valami maradandó lesz”?


Kezdő vállalkozásként könnyen beszippantanak a mindennapi őrületek, adminisztratív agyrémek, félmegoldások, ebben a viharban a márkád egy stabil pont, ami összetart mindent. Néha téged is. Emlékeztet a miértedre és ezzel segít fenntartani a motivációdat a legmegpróbálóbb napokon is! A márkánk egy kikötő, ahova vissza lehet térni, amikor viharos a víz, mutatja az utat, ha készen állunk új területeket felfedezni, segíti a döntéseket, amikor bizonytalanok vagyunk. Több egy terméknél, ötletnél, szolgáltatásnál. A márkád nem a mit kérdésre válaszol. A márkád azt mondja meg miért. Miért csinálod, amit csinálsz? Ha csak egy kérdésre válaszolsz, legyen ez az. 
Ez a válasz lesz a szál, ami láthatatlanul rendszerbe fűzi majd a tartalmaidat.

Kedvenc tipped, trükköd, technikád ami megváltoztatta az életed a tartalomgyártásban?Felnőtt ital mellett, legyen bor! 
Használd az önismereted a márkaépítésben, kisvállalkozásként ez az egyetlen módja annak, hogy fenntarthatóan építkezz. Mik az erősségeid, amik segíthetnek a vállalkozásokban? Hol vannak elakadásaid, ahol külső támogatásra lesz szükséged? A márkaépítés nem csak szakmai, de emberi, mélyen személyes megélés is. Ha figyelmen kívül hagyod hogyan működsz te magad, fenntarthatatlan rendszerek és állandó belső feszültség között kell majd navigálnod az amúgy is komplex márkaépítést. Amikor márkát építünk sokat gondolunk arra kinek építjük, ki a célközönségünk, de arról sokan elfeledkeznek ki épít. Pedig ahhoz, hogy egy stabil brand legyen a folyamat végén mindkettőt látni kell. Megérzi a közösséged az izzadtságszagot, ha erőltetett leszel. Úgyhogy válassz olyan platformokat, formátumokat, intenzitást, amit fenntarthatóan, őszintén tudsz csinálni. 

Ha egy kávé/tea/bor mellett a tanácsodat kérnék márkaépítésben, mi lenne az? (Azt is ér bejelölni, hogy kávé/te vagy bor mellett)


Három óra alatt résztvevőkből közösség lett, akik sírtak, nevettek, együttéreztek, öleltek, megértettek.

ORTUTAY-KOVÁCS ESZTER / MAT ON THE MOON

Van kedvenc vállalkozód, márkaarcod, akinek szívesen olvasnád itt a válaszait? Írd meg nekünk és igyekszünk elhozni a kedvenceket!

VAN EGY TIPPEM

/fungirling